Nieuws


16 november 2022

Speelgoed inzamelen

Op 5, 6 en 7 december - Doe met ons mee!

20 mei 2022

Energiecrisis

Hulp bij hoge energiefacturen

29 december 2021

Samen maakten we het eindejaar zoveel mooier

Dankjewel!


>> Volledig nieuwsoverzicht
Energiecrisis
Hulp bij hoge energiefacturen

Ondersteuning door OCMW

De hoge energiefacturen komen ook in Holsbeek hard aan, zeker voor wie een laag inkomen heeft.
Het OCMW kan je helpen om hieraan het hoofd te bieden. Heb je hulp nodig, maak dan een afspraak met één van onze maatschappelijk werkers. Samen bekijken we of je in aanmerking komt voor ondersteuning.
We kunnen je op verschillende manieren bijstaan.

Zo kennen we aan inwoners met een laag inkomen die geconfronteerd worden met energieschulden, een financiële steun toe en onderhandelen we een afbetalingsplan met de energieleverancier.
Daarnaast gaan we na of je recht hebt op een sterk verlaagd tarief voor gas- en elektriciteit. Je komt hiervoor in aanmerking wanneer je reeds bepaalde uitkeringen ontvangt.
Desgewenst staan we ook bij in het algemeen beheer van iemands inkomsten en uitgaven. Bij beperkte financiële middelen is het niet altijd even makkelijk om dit zelf onder controle te houden. En zeker niet als er dan plots onverwachte torenhoge uitgaven de kop opsteken. Met onze begeleiding bieden we samen weerstand aan oplopende schulden.

Blijf er niet mee zitten en neem contact met ons op: sociale.dienst@ocmw.holsbeek.be / 016 31 42 70.

Hulp bij de investering in energiebesparing

De goedkoopste energie is de energie die je niet gebruikt. Investeren in energiebesparing kost echter geld, soms veel geld. Laat je inkomen dit niet toe? Dan kan je ook hiervoor in bepaalde gevallen rekenen op ondersteuning.

Maak je bijvoorbeeld gebruik van het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas, dan kan je bij Fluvius een kortingsbon aanvragen van 150 euro voor de aankoop van een energiezuinige koelkast of wasmachine. Contacteer de infolijn van Fluvius voor meer info: 078 35 35 34.
Je kan ook een gratis energiescan laten uitvoeren door de Vlaspit. Je krijgt tips om eenvoudig energie te besparen en ontvangt een gratis spaarpakket (Led-lamp, spaardoucheknop…). De Vlaspit bereik je via 013 78 46 34 of  info@devlaspit.be.
Ben je eigenaar van een woning? Via renovatiebegeleiding kom je te weten welke structurele ingrepen nodig zijn. Mensen met een laag inkomen kunnen gebruik maken van de Vlaamse Energielening om die renovatie te financieren. Maak hiervoor een afspraak met het gemeentelijk Energieloket via 0474 85 36 51.Datum: 20-05-2022
Categorie: Geldzorgen

Copyright © 2009 VERA Privacybeleid & Gebruiksvoorwaarden Sitemap